Közlekedés

Nem értem a közlekedőket

Nem értem a közlekedőket

Úton közlekedők… 

Sokszor nem értem a közlekedőket. Vannak szabályokat szigorúan betartók és be nem tartók, vannak akik csak néha veszik elő autójukat, és vannak, akik fél életüket a volán mögött töltik. Mindenki másképpen vezet, mások a szokásai, rutinosabb, vagy kevésbé, de van, amit be kellene tartanunk. Például a közlekedési szabályokat.

Figyeljük

Ezenkívül még figyelnünk is kellene a többi közlekedőre, akár gépjárművel, akár valamilyen más járművel, vagy gyalogosan közlekedik. Figyelnünk kellene, ne tartsuk fel feleslegesen a mögöttünk lévőket, hiszen az is szabálytalan és balesetveszélyes. Ugyanis a mögöttünk lévő autós egy idő után el unja a lassúságunkat, ideges lesz és bele megy egy olyan előzésbe, ami valakinek az életébe is kerülhet.

Gyalogos

A gyalogos közlekedők sokszor azt hiszik, hogy az autósoknak kutya kötelessége, hogy vigyázzon rá, bárhogy is halad át az úton, vagy megy az út szélén. Sajnos eszébe sem jut, hogy annak a fránya autónak van féktávolsága, amin belül senkinek nem szerencsés elé kerülni.

  • Suzukit kísérek jó ideje, már be értünk a városba, többszörös kereszteződés, de még egyszer sem láttam, hogy használta volna az irányjelzőjét. Fő útra is áttérünk, letértünk róla. Semmi, illetve megelőzött egy kerékpárost, itt használta az irányjelzőt.  Nem tudom, talán rövid az irányjelző kar? Nem hiszem, mert ezek a szuper kis autók kézre állóan vannak felszerelve. Vagy a sofőr a kormányba kapaszkodik, és azt a helyes kis kart már nem tudja elérni? Nem tudom meddig tartott a jelzés nélküli közlekedés, mert végül én leparkoltam, ő tovább ment, de amikor én jobbra fordultam a parkolóba, ő balra a főútra, akkor sem használta azt a fránya jelzést.
  • 51-es főút, két falu között félúton utolérek egy sárga Seat-ot. Kb. 60-al halad, többen kísérjük, mert előzni nem lehet. Azt nem tudni, hogy ennyi-e a maximum sebessége, vagy gond van a kocsival, vagy az eső miatt óvatos. Beérünk a faluba, itt már 30 km-es a sebessége.  Páran megelőzik, amint adódik rá lehetőség, én még kísérem. Végül, több mint 2,5 km-re a falu szélét jelző táblától, ki teszi az irányjelzőt és megáll egy bolt előtt. Valószínű ez a kis üzlet volt a célja, de akkor mi a csodának tartotta fel a sort, hiszen a jelekből ítélve (időben elkezdte az irányjelzést az útszéli megálláshoz), tudta hová megy. Nem értem.
  • Nem értem. A gyalogosok miért 5-10 méterre a zebra mellett mennek át az úton?
  • Nem értem, ha már a zebráig eljutnak a közlekedéstudatos gyalogosok, és még a gombot is megnyomják, miért nem várják meg, hogy zöld legyen? Pláne, amikor a kisgyermekükkel próbálnak átjutni az úton. Ha már nem akarják megtanítani a gyermeküknek a közlekedés szabályait, legalább a testi épségükre figyelhetnének.
  • Szeretnék a Spar parkolójában parkolni, de… Van egy üres parkolóhely számomra kedvező helyen, mivel rettenetesen fáj a lábam, így nem igazán akartam a parkoló túlsó végében megállni az autómmal. Sajnos, az üres parkoló hely előtt egy hölgy áll berregő motorral. Úgy tűnik, vár valakire. Többen megkerüljük, de ő nem veszi észre, hogy ha már nem akart, vagy talán nem tud beállni az üres parkolóhelyre, legalább úgy álljon meg, hogy esetleg más be tudjon állni. Távolabb parkoltam. Végeztem, a hölgy még ott berreg a parkolóhely előtt. Mire elindulok, ő is tovább áll. Senki nem szállt be az autójába, egyedül maradt és ment el. Vajon ott pihent? Vagy a bevásárló listát írta, végül rá jött, hogy nem is ott akar vásárolni? Nem értem, akkor miért foglalta feleslegesen a helyet?

Share this post

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük