Család

Gyermekeimnek

Gyermekeimnek

Ezt az írást már hónapok óta írogatom, ilyen még nem volt. Pedig ha eszembe jut valami, pillanatok alatt lejegyzem. Nem gondoltam, hogy ez a téma nem is olyan egyszerű, mint ahogy elsőre gondoltam.

Most, karácsony előtt pár nappal, talán sikerül befejeznem.

Idén újra gyermekeim nélkül fogom tölteni a karácsonyt, ilyenkor jobban felerősödik az egész évi hiányuk. Ritkán látom őket is és unokáimat is. Ennek kapcsán újra elgondolkodtam mit adunk életünk során gyermekeinknek?

Talán úgy gondoljuk, nem sokat. Vajon a szeretet, a gondoskodás, a biztonság nem sok? Sokszor úgy érezzük, ha pénzt, anyagiakat nem tudunk adni, akkor semmit nem adtunk. Mennyit ér a szeretet, a gondoskodás, a támogatás, a biztonság?

Döntsük el magunk, de ha megnézzük gyermekünket, és látjuk rajta a felénk áradó bizalmat, a boldogságot, akkor jó úton haladunk.

Ha érzi szeretetünket, gondoskodásunkat, tudja, hogy támogatjuk őt, például amikor pályát választ, versenyre készül, párt választ magának.

Biztonságban van, mert tudja, bármikor fordulhat hozzánk, ha gondja, problémája van.

Van, aki azt mondja, a pénz fontos, mert bármit megvásárolhatunk gyermekünknek. Ez igaz, viszont ha megkap mindent, amit szeretne, elhalmozzuk ajándékokkal, miközben nagyszülő, bébiszitter, vagy a szomszéd vigyáz rá, akkor semmit nem kap.

Egy gyermeknek szüksége van ránk. Megpróbálunk mindent megadni neki, esetleg többet, másképpen, mint amit mi kaptunk szüleinktől. Néha túlzásba is esünk, mert azt gondoljuk, neki jobb élete legyen, mint nekünk volt. Sokszor erőnkön felül dolgozunk, hogy megadhassuk, amire vágyik, mert esetleg mi nem kaphattuk meg.

Nem tudom, gyermekeim hogyan gondolnak rám, ránk, csak remélni tudom, hogy ha nem is kaptak anyagilag sokat, segítségünket, de szeretetünket, bizalmunkat, törődésünket, támogatásunkat megkapták, amire szükségük volt, van. Gyermekeimet a mai napig támogatom, pedig már nagyon is felnőttek, de bizalommal fordulhatnak hozzánk, ha gondjuk van, segítségünket kérik.

A szeretetünk mindennél fontosabb. Nem csak így karácsony idején, hanem az év minden napján.

Share this post

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük