Blog

Első vagy örök?!

Első vagy örök?!

Sokszor hallottam már, hogy az első szerelem a legszebb. Lehet. Vajon van olyan szerelem, ami örök? Szerintem előfordulhat, de akik ennyire szeretik egymást, azok minden esetben együtt vannak életük végéig? Szerintem ritka történet.

Örök

Viszont több az olyan örök szerelem, ami el sem kezdődik, csak távolról szeretik egymást, de életük végéig  tart, illetve a válás valamelyik formájával végződik. Ez lehetséges házastársak közötti válás, vagy csak „nem bírom tovább veled” elválással.
Lehet szeretni valakit úgy, hogy közben a másik át lép rajta, megalázza, semmibe veszi? Valószínű. Ez ugyan egyoldalú, de talán a másik is szereti, csak nem tudja kimutatni? Vagy csak kihasználja a másik szerelmét, szeretetét?

Melyik a nehezebb?

  • Talán az, amelyik soha nem teljesül be, nem élnek együtt, nem kötnek házasságot, csak távolról, nézőként egymásba szeretnek, ami kitart életük végéig? Lehet már házasságban élnek, vagy a plátóinak mondott szerelem miatt nem is keresnek más kapcsolatot.
  • Talán az a nehezebb, ha már házasságban élnek, viszont valaki másba szerelmesek? Esetleg kialakul köztük valamilyen módon kapcsolat, de különböző okok miatt nem lehetnek együtt? Élik mindennapjaikat, közben szívesebben lennének máshol, valaki mással.
  • Esetleg az a nehezebb, hogy házastársként élnek hosszabb-rövidebb ideig, de végül nem tudnak együtt élni? Szeretik egymást, de együtt nem megy? Elválnak útjaik, de szerelmük megmarad.

Valószínű, csak akkor tudjuk meg, hogy ő volt az igazi, amikor már késő.

Elgondolkodtató.

Share this post

2 comments

  1. Igazad van. Valóban nem biztos, hogy az első, igazi szerelem fiatal korban ér el bennünket. Sok esetben középkorúan, illetve idős korban tör ránk az igazi. Lehet azzal, akivel hosszú ideig együtt élünk, nem az igazi, csak valamiért összekapcsolódik életünk, amiből különböző okok miatt nem lehet ki lépni, de amikor ennek vége, megtaláljuk az igazit.

  2. Szerintem nem mindig az első szerelem az örök. Lehet az a második is, vagy idősebb korban, ha az ember egyedül marad és talál egy olyan társat, akivel jobban megértik egymást és talán még jobban is szeretik, mint az elsővel.Ilyen szerintem létezik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük