Család

Szeretet

Szeretet

Ezt még húsvét napján írtam, de jobbára szomorúságomban. Lehet, mire most olvasod, változtatok rajta, hiszen ahogy éhesen nem szabad vásárolni, haraggal nem szabad veszekedni, így szomorúságban nem szabad írni sem.

Ünnep

A karácsony és a húsvét a szeretet, a hit ünnepe. Karácsonykor Jézus születését, húsvétkor a feltámadását ünnepeljük. Ha máskor nem, de karácsonykor hiszünk abban, hogy Jézus születésével minden jobb lesz, az emberek szeretni fogják egymást, megbocsátják a bűneiket. Húsvétkor Jézus feltámadásával az új életet várjuk, hiszünk a csodában.

Másikra figyelni

Az emberek miért nem tudnak figyelni a másikra? Miért kell mindig, mindenért morogni, veszekedni? Miért nem lehet elismerni, hogy a környezetünkben lévők mit tesznek azért, hogy a morgó, reklamáló ember jól érezze magát, minél kevesebb gondja legyen. Ha véletlenül pihenni szeretne főzés helyett és egy étterem mellett dönt, akkor miért kell hisztizni a társnak, hogy ő ma horgászni szeretett volna? Talán azért, mert önző? Nos, nekem elegem lett, hogy az ünnepekre mindig hozzánk jönnek, néha szeretnék csak vendég lenni. Ezért döntöttem úgy, hogy ma nem főzök. Végül is szomorú, bosszús lett a napom, hiszen eléggé rosszul kezdődött. Vagy csak én gondolom, hogy mindent megteszek a családomért?

Share this post

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük